zaterdag 13 september 2008

Toch zomer?

Deze zomer lijkt het mooie weer in Nederland wel overgeslagen te worden. Moesten we in juli al vliegend vluchtend naar de zon, komende week doen we dat per auto.
Het is niet zo dat ik de hollandse zomers niet weet te waarderen. Boven de dertig graden hoeft het van mij ook niet te zijn. Maar een beetje warmte om in te ontspannen is toch wel prettig.
Nog even doorbijten dit weekeinde, boodschappen, sport, etc en dan rijden we maandag lekker weg.
Even samen ons hoofd leeg maken en veel tijd voor elkaar. Dat is heerlijk. Ontspannen rustig eenvoudig en zeker genietend leven in de zon.

Niet dat gewoon leven niet leuk is. De dynamiek van alle dag is een hele prettige. Het scherpt je geest en brengt je verder als mens. Soms op manieren, die je liever niet meemaakt, maar ook dat is leven.

Door veel mee te maken kun je je leven ook "verlengen". Douwe Draaisma verklaarde voor ons al waarom het leven steeds sneller lijkt te gaan. De reden daarvan is, dat je naarmate je ouder wordt je steeds meer "herhalende" belevenissen hebt. Dus als je zorgt voor veel vernieuwing in je leven, dan beleef je dezelfde tijd langer.

Ik denk dat we dit de komende anderhalve week maar eens extra gaan toepassen!

Geen opmerkingen: